Vélemények, visszajelzések

Amikor elindul a múlt meghaladása

Az egész Nei Dan gyakorlás célja a húgyúti rendszerem gyógyítása volt és közben előjött az egész családom nagyszülőkig visszamenőleg. Mindkét ág minden tagja. Láttam és éreztem nagymamáim uralkodását a férfiak felett, a menyeik uralkodását a fiú gyermekek (nagymamáim fiai) felett és a sok férfi roncsot, megtört, szolgáló, magát szégyenlő embert. Láttam a lány gyermekek uralkodását, irányítását a másik ágon a vejeik felett. Sokan meghaltak már közülük. Nagyon sírtam mert éreztem mindenki szenvedését és azt, hogy nagymamáimnak sem volt más választása azokban az időkben. Legalábbis nem tudtak róla. De mindeközben végtelenül hálás voltam nekik, hogy ezt végigcsinálták és hogy én lehetek most. Zokogtam, és ugyanakkor szerettem, szeretek mindenkit nagyon ebben a családban. Éreztem, hogy ez a szeretet az, ami behúzott ebbe a sorba, hogy megélhessem én is ezt a szenvedést, szerepet mint a többiek. Együtt volt mindenki. Aztán kicsit körben ölelkeztünk és beálltak a hátam mögé. Megérintettek. Egy tiszta fehér tér nyílt meg előttem, amiben nem volt semmi, csak a fény. Visszaadtam mindenkinek a sorsát, a szenvedését. Kértem őket, hogy hagy írjak én magamban újat és hogy támogassanak ebben. Megható volt egyszerre és hihetetlen. Kicsit élőbbnek érzem magam most és érzem, hogy ez nem az én sorsom volt. Mégis ezt éltem, és ez most távolodik tőlem.

Balogh péter
marketing manager

Mintha eltűnt volna a testem

Ma egy fura kis égi köröm volt. Eltűnt a testem. Azt éreztem hogy valójában semmi vagyok, csak valaminek érzem magam, a szokásos fogalmak szerint. Nem ereztem egyik testrészemet sem. Hirtelen mindent láttam. Hogy ebben a világban minden fogalmak köré épített, de valójában semmi sem létezik. És hogy minden amit tettem, erőfeszítés arra, hogy visszakerüljek abba a jó érzésbe (a forrásba), ami a tudatban létezés. Mindennel csak ezt az érzést akarom pótolni, de persze semmivel sem lehet, mert nincs is elveszve. Csak nem olyan, amilyennek várom vagy gondolom. Mindig itt van ez. Tehát bármi világi dologgal nem lehet közelíteni, csak örökösen próbálkozni – hiába. És hogy ezért érzek mindent idegennek, hiszen tényleg, tényleg nem lehet azonosulni tárgyakkal, emberekkel. A szeretet sem valami cukros érzés, hanem “csak” egyfajta látás. Tehát felesleges azt várni, hogy úgy érezzem, mintha cukrot ennék vagy bármi élvezeteset, mert az nem az. Ez a hiába keresés okozza a feszültséget. 

A kis égi kör végén valóban vissza kellett ütögetnem magam a testembe. Most éreztem először igazán, hogy mi értelme van a végigütögetés gyakorlatnak. Mert egyik testrészemet sem éreztem az enyémnek. Érdekes ez.

ŐZSE PÁL
KREATÍV SZERkesztő

Teljesen megszűnt az inzulinreszisztenciám.

Néhány éve hozott össze az élet Edinával és azóta sok oldaláról volt alkalmam Őt megismerni. Hangterapeutaként a relaxáló és gyógyító hangtálmasszázst és gongfürdőt, Hellinger-terapeutaként többször is megtapasztaltam az általa vezetett családállítások elképesztő transzformatív erejét, azt, ahogyan évtizedes, negatív családi mintáimra nyertem rálátást és robbanhattak szét az állításokat követő időszakban. Zenészi talentumát pedig a közös zenéléseink, koncertjeink alkalmával van szerencsém tapasztalni, ahol felszabadító interakcióban és ritmusban-hangokban-csendben a gyógyító rezgések esztétikummá emelkednek.

Az a tapasztalatom , hogy függetlenül attól, hogy éppen mire fókuszál, Edina kreativitása és hatékonysága töretlen, mivel az alázat, az intenzív figyelem, a lényeglátás, az empátia és speciális érzékenysége által a közös forrásából merít.

A végére hagytam Edina egyik fő specialitását, a csikungot. Erről egy kicsit bővebben szeretnék írni, mivel feketén-fehéren megtapasztalhattam gyógyító hatását. Pontosan 1 éve vettem részt először Edina csikung alaptanfolyamán. Ezzel majdnem egy időben inzulinrezisztenciával diagnosztizáltak. Sokat kezdtem olvasni a témában, és azzal kellett szembesülnöm, hogy ez kőkemény diéta mellett is sok évbe telik, mire elmúlik, ha egyáltalán elmúlik, de leginkább a II-es típusú diabétesz az, amivé idővel kinőheti magát.

Sajnos, a hosszan tartó külföldi munkám jellege miatt nehezen tudtam tartani az előírt diétát és rendszeres mozgást. Viszont amikor itthon voltam, intenzív, célzott csikung gyakorlatokkal, illetve a Hellinger-állításokon keresztül lelki munkával segített Edina tudatosítani a problémák gyökerét. Most, az egy éves kontrollvizsgálat azt az eredményt mutatta, hogy teljesen megszűnt az inzulinrezisztenciám, minden érték a normál tartományban maradt. Rengeteget köszönhetek Edinának.

Draskóczy Ágnes
HEGEDŰMŰVÉSZ

Már nem csak
fájdalom nélkül élek...

2014-ben egy hasi gyulladás szövődményeként begyulladt a bal csípőízületem is. Ezt követően Edina vezetésével csikungozni kezdtem. A rendszeres gyakorlás az energiapályáimat (meridiánjaimat) úgy hozta egyensúlyba, hogy ez hatással volt ér-, nyirok-keringésemre és az idegrendszeremre is és  segített a trauma, feloldásában, a gyógyulásban.

Ma már nem csak fájdalom nélkül élek, de a csikung alapjainak elsajátításával és  életembe építésével az életminőségem is javult.

dr. GOMBKÖTŐ ANDREA
alternatív fizioterapeuta, akupresszőr
Számtalan szentimentális szóval tudnám kifejezni, csakhogy kedve legyen mindenkinek eljönni 🙂 l de inkább nem teszem, nehogy bárkit elriasszak ettől...
Bodó Krisztina
könyvelés és kreatív alkotások​
Eszméletlenül jó volt a tegnapi barlangcsikung, szerintem a többiektől is ezt fogod hallani. Tüdőtisztító és felüdítő volt. (Előtte 30 távot végig úsztam a Lukács uszodában) és amikor kijöttünk kipihentebbnek éreztem magam, mint délelőtt. Köszönöm, köszönöm, köszönöm. ... és mondom, mint a kisgyerek, aki nagyon élvezi a játékot, ismételjük meg még, még, még!
G. Anita
Az alaptanfolyam után itthon továbbra is gyakorlok, igyekszem minden nap csinálni - mert jól esik, kikapcsol, és sokkal békésebb vagyok. A kollégáim azt mondják, ragyogok - kétségtelen, hogy a csikungnak is köszönhetem.
T. Réka
irodai dolgozó
Kedves Edina! Köszönöm a pénteki konzultációt és az energiát! Képzeld megjött a menzeszem, pedig október óta nem volt!!! :O))))
M. Gyöngyi
2017. április 11.​
A barlangcsikung nagyon szuper volt! Nagyon köszönöm Neked Edina, hogy ilyen élményben volt részem nekem különleges érzéseim voltak amilyenek eddig még nem, olyan csend és biztonság amiben nem volt részem soha és nagyon feltöltődtem nagyon köszönöm!!!!
Niklai gyöngyvér
kreatív kézműves
Kedves Edina! Fantasztikus élmény volt az órád! Személy szerint már alig várom, hogy mehessek egy órádra!
H. Adrienn
egy elvonulás keretében tartott csoportos vendégóra résztvevőjeként​
Sok helyet megnéztem a neten a chikung tanfolyamok közül, és Nálad találtam rá arra a szellemiségre, ami egy ideje bevált: a keleti tanok természetes megjelenítése, minden felvett allűr nélkül, átszőve a női intuíció finomságával. Nagyon drukkoltam, hogy még beférjek a csoportba...
B. Diána
Kedves Edina! A mai gyakorlást nagyon élveztem, jó hosszúra is nyúlt. Az Ezüst-Hold gyakorlást most is nagyon élveztem. Egyre rugalmasabb vagyok, a mosolyom is tovább marad az arcomon! Ma megtaláltam a lelki békém gyakorlás közben.
C. Ilona