Nyolc Brokáttekercs Csikung (Ba Duan Jin - álló gyakorlatsor)

Az orvosi csikung világszerte legismertebb gyakorlatsora,
amelynek hatását kutatások bizonyítják.
Kezdőként elsajátítani viszonylag egyszerű,
ha gyógyulni szeretnél
és/vagy növelnéd állóképességedet.

A GYAKORLATSOR CÉLJA

A 8 brokáttekercs célja az egészség fenntartása, illetve helyreállítása, az élet meghosszabbítása és minőségének javítása. Az egészségmegőrzés mellett javítja a testi-lelki állóképességet, fejleszti az egyensúlyérzéket és a koncentrációs képességet. Oldja a stresszt és erősíti az érzelmi stabilitást.

Rendszeres gyakorlás mellett az alábbi hatásokra számíthatsz:

 • Erősödik az immunrendszer, javul a mozgáskoordináció és az állóképesség, az egyensúly. Javul a keringés és a légzés minősége.
 • Javítja a koncentrációs képességet, csitítja a zavaró gondolatokat. “Tisztítja a fejet.”
 • Segít megküzdeni a nehézséget okozó érzelmi állapotokkal, erősíti a gyógyulni vágyást, fokozza a tetterőt.

MITŐL MŰKÖDIK?

Nyugati megközelítés szerint: A gyakorlatok a nyújtó, csavaró és feszítő mozdulatok, valamint a test ellazításán és a légzésen keresztül fokozzák a keringést. Javul a szervezet oxigénellátása, növekszik a tüdőkapacitás, a gyakorlás folyamán átmozgatásra kerül a gerinc, az izmok, inak és ízületek. A tudatos és nyugodt légzésen keresztül kiegyenlítődésre kerül az idegrendszer feszítő-lazító tónusa. Az elme megnyugszik, a figyelem élénkebbé válik, oldódik a feszültség, a test beindítja öngyógyító folyamatait. (Orvosi kutatásokról itt olvashatsz.)

Keleti megközelítés szerint: A mozdulatok, a tudat és a légzés összehangolt működésével hatni tudunk a belső szervek állapotára. A gyakorlással energetikai rendszerünk blokktalanítja magát, a lazítás fázisában fokozódik a csi áramlása a megdolgozásra kerülő testtájékon és az ott elhelyezkedő belső szervekben. A megnövekvő csi mennyisége növeli az életerőt, a növekvő életerő hatására a test gyógyulásnak indul.

Ez tanulod a Nyolc Brokáttekercs Csikung tanfolyamon:

Megismerkedsz a betegségek és a gyógyulás elméleti alapjaival a hagyományos kínai orvoslás nézőpontjából. Megismered a gyakorlatokat, hogy  megértsd mit miért teszel a gyakorlás során. Az elméleti tudás segíti a csikung hatékony elsajátítását.

8 önállóan is alkalmazható gyakorlatból álló gyakorlatsort tanulsz meg, valamint bevezető gyakorlatokat az induláshoz. A gyakorlatok minden fontos belső szervre, valamint a gerincre és az ízületekre jótékony hatással vannak.

Az első találkozón a bemelegítésen túl megtanulod a nyolc gyakorlatot külön-külön, amit a videók segítségével otthon gyakrolsz.
A második találkozón (amikor már begyakoroltad némiképp a gyakorlatokat), korrigállak, ha szükséges, és megtanulod összekötni egyetlen folyamba a 8 gyakorlatot.

Az eredményekért a Nyolc Brokáttekercset napi 1-2 alkalommal 15-20 percet érdemes gyakorolnod

A Nyolc Brokáttekercs (Ba Duajn Jin) álló gyakorlatsora Neked való, ha egy dinamikusabb gyakorlatsort keresel, illetve, ha gyógyulni szeretnél. 

Ha valamilyen meditációs irányt gyakorolsz, de keveset mozogsz mellette, a 8 brokát akkor is kiváló döntés lehet a számodra. Alaposan átmozgat, stabilizálja az energiarendszeredet, melynek hatására a meditációk mélyebbé válnak. 

Ha munkádból, életmódodból adódóan egész nap ülsz és tornázni sem kifejezetten szeretsz, a 8 brokáttekercs segíteni tud, hogy megőrizd egészséged.

FIGYELEM!
A csikung gyakorlásra nem helyettesíti az orvosi vagy pszichoterápiás kezelést, de jótékonyan kiegészítheti azokat.

A képzés menete:

 1. Regisztrálj az oldalon!
 2. Töltsd ki az egészségügyi űrlapot! Ez a Te érdekedben fontos, hogy lássam, milyen betegségekkel, kihívásokkal küzdesz. Ezek ismeretében tudom a leghatékonyabban átadni számodra megfelelően a csikung gyakorlatokat. A megadott információkat bizalmasan kezelem.
 3. Küldd el a jelentkezésed a tanfolyamra!
 4. Visszaigazolom a jelentkezésed, elküldöm az átutalásos számla másolatát.  Az eredetit a személyes gyakorlati órádon adom át.
 5. Átutalod a tanfolyam díját.
 6. Elérhetővé teszem számodra az elméleti anyagokat. Az elméleti tudást tartalmazó videókkal kezdesz ismerkedni a gyakorlatokkal, amelyeket bármikor visszanézhetsz, visszahallgathatsz. 
 7. Egyeztetünk időpontot a személyre szabott online csikung órára. Felteheted a kérdéseidet. A gyakorlatok átadása ezen az online találkozón történik.
 8. A találkozók után megkapod az átadott gyakorlatok videóit az otthoni gyakorláshoz. Elkezded az otthoni gyakorlást.

A személyes találkozók helyszíne

Nyolc Brokáttekercs Csikung

Egészségmegőrző, gyógyulást támogató gyakorlatsor
25 000
Ft
 • 2 db videó a betegség/gyógyulás és a 8 gyakorlat elméleti háttérről
 • 1x2 órás és 1x1,5 órás személyes csikung óra
 • 8+3 db videó a gyakorláshoz
 • 1 db zene a gyakorláshoz
gyógyulás
KÉRDÉSED VAN?
A képre kattintva írhatsz nekem. Igyekszem mihamarabb válaszolni!